Levende Agrifood Ketens
Rijnconsult

Henk Folkerts

T. +31 6 22 970 070

henk.folkerts@rijnconsult.nl

Inholland Hogeschool

Woody Maijers

T. +31 6 53 330 367

woody.maijers@inholland.nl

Publicatie keteninnovatie Ethiopië

Woody Maijers heeft samen met Marc Steen een artikel gepubliceerd in IFAMR (International Food and Agribusiness Management Review) Volume 17B special issue (p.83)

 

In deze editie van IFAMR staat het thema African Agribusiness on the Move centraal waarin verschillende "Case Studies on Food and Agribusiness Success in Africa" aan bod komen.

 

Het artikel van Woody Maijers en Marc Steen kunt u hier vinden.  

 

 

Agrifoodketens met toekomst

Het verslag van de werkbijeenkomst Levende Agrfiood ketens is te vinden via deze link. Tijdens deze bijeenkomst zijn de verschillen tussen nu en 20 jaar geleden, de uitdagingen van de toekomst en de oplossingen uitvoerig besproken. De resultaten zijn terug te vinden in het verslag. 

 

 

Samenwerking Inholland met bedrijfsleven: Green Eyes project

Door middel van tomatengewassen op verschillende manieren te telen en te experimenteren met extreme situaties wordt het mogelijk een vergelijking te maken tussen de mening van de tuinders, studenten en de metingen van camera’s en meetapparatuur. In de volgende artikelen kunt u lezen hoe relevant dit onderzoek is: 

Green Eyes zoekt tuindersogen

Groene ogen zeggen meer dan woorden

Gewassturing met groene ogen: Green Eyes 

 

 

Duurzame innovaties in de keten

Klik hier om naar het artikel van Groen Kennisnet te gaan met drie voorbeelden van keteninnovaties. 

 

 

IFAMR Special Issue: Food Demand, Diet and Health

In deze uitgave over gezondheid, dieet en de vraag naar voedsel wordt naar de relatie tussen voedselbedrijven en de obesitas epidemie gekeken.

 

Verschillende onderzoeken leggen uit hoe de winkels, productie en verkoop van de voedselindustrie de consumentevraag en daarmee de gezondheid wereldwijd beïnvloed.

 

Met onder andere interessante artikelen over het effect van belasting op natriumrijke vleeswaren (p. 61), de supermarktrevolutie in ontwikkelingsland Ghana en de invloed daarvan op het dieet van de consument (p.107) en een onderzoek naar het mogelijke succes in het veranderen van eetgewoontes van kinderen door gedragseconomie toe te passen in de schoolkantine (p. 187)

 

 


 

Wilt u iets met ons en de lezers delen?

 

Heeft u een document, een film, een ervaring of anderzins iets dat u wilt aandragen voor op de site, stuur dan een email naar martina.petrus@rijnconsult.nl.

Rijnconsult | Inholland Hogeschool